Meclis Canlı

Neler Yapıyoruz


 

  • Rehabilitasyon
  1. Kısırlaştırma,
  2. Aşılama,
  3. Küpeleme,
  4. Kayıt altına alma,
  5. Genel sağlık bakımları (Tıraş, tırnak kesimi,mikroçip uygulaması vb.)
  6. İç-dış parazit aşı uygulamaları
  7. Teşhis - Tedavi

 

Kısırlaştırma

Üremeyi kontrol altına almak amaçlı yapılmaktadır. Ameliyat ve bakımları biten sağlıklı hayvanlar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince  alındıkları bölgeye bırakılmaktadır.

 

Aşılama

Yavru kedi ve köpekler sahiplendirilmeden önce yavru köpek/kedi aşıları ile aşılanmakta böylece olası kayıpları en aza indirmeye çalışmaktayız.

Kısırlaşma sonra tüm ameliyat olan hayvanlara kuduz aşısı yaparak kayıt altına almaktayız.

 

Tedavi

Hayvan Bakımevimizde CR Röntgen, kan gazları, mikroskop gibi teşhis araçları bulunmakta, imkanlar dahilinde olabildiğince hızlı müdahale ile hasta ve yaralı hayvanlarımızda teşhis ve tedavi prosesleri uygulanmaktadır. Dijital görüntü kaydı yapabildiğimiz CR röntgen cihazımız ile farklı dokuları farklı şekillerde detaylı bir şekilde inceleyebilmekteyiz.

Buna göre;

 

Kemik ameliyatları (kırık vb.)

Tümör veya kitle ameliyatları

Bir takım göz ameliyatları

İdrar taşı, doku kistleri extirpasyonları yapılmakta, post operatif bakımları sağlanmakta ve iyileşen patili dostlarımız alındıkları bölgeye bırakılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Küpeleme – Kayıt Altına Alma

Kısırlaştırma işlemlerinden sonra tüm köpekler resmi açıdan küpelenmekte ve mikroçip uygulaması yapılarak tüm uygulamalar işlem kayıt altına alınmaktadır.

Kedilerde ise kısırlaştırılmış hayvanlarımızın kulaklarında görülebilen şekilde işaretleme yapılmaktadır.

 

Genel Sağlık Bakımları

Doğal yaşam alanlarımızda misafirimiz olan köpeklerin yanı sıra bize ihbar edilen tüm sokak hayvanlarımızın  yıllık tıraş ve genel sağlık bakımları yapılmaktadır.

 

İç-dış parazit aşı uygulamaları

Doğal yaşam alanlarımızda misafirimiz olan köpeklerin yanı sıra bize ihbar edilen tüm sokak hayvanlarımızın  yıllık kuduz aşıları ve düzenli olarak iç ve dış parazit uygulamaları yapılarak kayıt altına alınmaktadır.

 

 

 

 

 

  • Koruyucu hekimlik (Zoonoz hastalıklar, iç dış antiparaziter uygulamalar)

 

Bakımevimizde sokak hayvanlarımıza bulaşıcı ve öldürme yeteneği yüksek hastalıklara karşı (Kanlı ishal, gençlik hastalığı gibi) koruyucu aşılama uygulamalarının yanı sıra bu hastalıkların tedavi uygulamaları yapılmaktadır.

Yine hayvanlardan hayvanlara ve insanlara bulaşabilecek iç parazit ve dış parazitlere karşı uygulamalar (enjeksiyon, püskürtme, damlatma) yapılmaktadır.

 

  • Besleme odaklarımız, otomatik su kapları

 

Tespit edilen ve ihtiyaç duyulan alanlara hayvan severlerimizle işbirliği yaparak kentimizin ihtiyaç duyulan bölgelere besleme odakları ve otomatik su kapları koyabiliyoruz.

Bu çalışmalarda trafik ve hayvan sağlığı gibi konular göz önünde bulundurulmaktadır.

 

Pandemi döneminde haritalandırarak tespit ettiğimiz ve yine bu dönemde beslemesini yaptığımız muğla merkezde 164 besleme noktası oluşturulmnuş, duyarlı hayvanseverlerimizin de işbirliği ile tüm noktalar pandemi döneminde beslenmiştir.

32 noktaya  otomatik su kapları konularak sokakta yaşayan patili dostlarımıza su kaynağı yaratılmıştır.