Meclis Canlı

Zurnazen Festivali Ustaları’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


03.09.2018


Muğla Büyükşehir Belediyesi 4.Uluslararası Zurnazen Festivali’nde sahne alacak ustalar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Ortaca, Fethiye, Milas ilçelerinde bu yıl 4.sünü düzenleyeceği Uluslararası Zurnazen Festivali’nde sahne alacak ustalar Sanat Yönetmeni Ünal Yürük ile birlikte, Tayvan’dan Chıenyun Tseng, Hindistan’dan Lokesh Anand, Azerbaycan’dan Rahman Rasimoğlu, Makedonya’dan Zhelo Destanouski, Ermenistan’dan Suren Asatryan, Bulgaristan’dan Krasımır Damyanon, Erzurum’dan Yenal Satıcı, Kırşeehir’den Özdemir Goçer, Manisa’dan Halil Çokyürekli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.


Azerbaycan’dan Rahman Rasimoğlu kardeş ülke Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla’da Zurnazen Festivali’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve kendisini evinde hissettiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ev sahipliği ve festival için teşekkür eden Rahman Rasimoğlu bu festivalin Azerbaycan’da da büyük ilgi göreceğini belirtti.

 

Hindistan’dan Lokesh Anand’da dünyada ilk defa düzenlenen Zurna Festivali’nde farklı ülkelerden ustalarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi ve bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

4.Uluslararası Zurnazen Festivali Sanat Yönetmeni Ünal Yürük’te dünyada ve Türkiye’de festivalin çok ses getirdiğini, farklı şehirlerden bu festival için talepler olduğunu söyledi ve önümüzdeki yıllarda festivalin yenilikler ve sürprizlerle daha çok kişiye ulaşacağını söyledi.

 

Başkan Gürün “Dillerimiz, yörelerimiz, melodilerimiz farklı olsa da aynı enstrüman etrafında birleşecek, birlikte eğlenecek, mutlulukları paylaşacağız.”

Uluslararası Zurnazen Festivali ile bir enstrümanın sesinde farklı ülkeleri bir araya getirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, dünya barışı, karşılıklı anlayış ve sevgi için bu tür festivallerin gerekli olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bugün dünyanın farklı kıtalarından, farklı ülkelerinden çok değerli ustalarla birlikteyiz. İlk zurna festivalini düzenlediğimizde zurnanın da festivali mi olur dediler. Halbuki farklı coğrafyalarda çalınan bu enstrümanın sesinin hissettirdikleri ortak. En mutlu günümüzde çalınan bu enstrümanda sevgi var, hoşgörü var ve birliktelik var. Dillerimiz, yörelerimiz, melodilerimiz farklı olsa da aynı enstrüman etrafında birleşiyor, birlikte eğlenebiliyor, mutluluğu paylaşabiliyoruz. Sevgi, hoşgörü ve özgürlüklerin şehri Muğlamızdan yükselecek melodiler tüm dünyada yankılanacak, duyulacaktır. 4 gün boyunca bizlerle olacak ustalarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.