Meclis Canlı

“Zirai İlaçlama ve Makine Kullanımı Eğitimi” Gerçekleştirildi


18.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Zirai İlaçlama ve Makine Kullanımı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve tam gün süren eğitime Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden 99 personel katıldı. İş Güvenliği Uzmanı Alper Samet, İş Güvenliği Uzmanı Bora Başal ve Ziraat Mühendisi Fazlı Çekematma’nın katkıları ile düzenlenen eğitimde zirai ilaç etiket bilgileri, zirai mücadele ilaçları kullanımında yapılacak işler, zirai ilaç seçimi, zirai ilacın uygulanma zamanının belirlenmesi, ilaçlama anında dikkat edilecek hususlar, ilaçlamadan sonra dikkat edilecek hususlar, motorlu tırpan makinası tanıtımı, parçaları, zirai ilacın kullanıma hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar, ilaçlama anında dikkat edilecek hususlar, ilaçlamadan sonra dikkat edilecek hususlar, motorlu tırpan makinası tanıtımı, çalı öğütme makinesi tanıtımı, ağaç kesim motoru tanıtımı, ağaç budama teknikleri ve ağaç kesim teknikleri konularında katılımcıları bilgilendirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç eğitim programının kapanışında yaptığı konuşmada “Zirai ilaçlamayı çok gerek görülmediği sürece kullanmama taraftarıyız. Ancak yapılması gereken durumlarda ise uygulayıcı ve çevresi için tüm gerekli tedbirleri almak zorundayız. Bu işlem kurallara göre yapılmazsa sürekli olarak minimal düzeyde bile kimyasala maruz kalındığında ileri dönemlerde trajik hastalıklara neden olabiliyor. Bizim önceliğimiz 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun da gereği olan çalışanlara, yapılacak işin usul ve esaslarını anlatmak ve onlar için gerekli tedbirleri alarak koruyucu ekipmanı temin etmek. Sizlerin ise görevinizi yerine getirirken bu kurallara eksiksiz uyacağınıza inanıyorum.” dedi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye hizmet kapsamına giren zirai ilaçlama alanında çalışan personelimizin bilinçli ve tehlikesiz biçimde görevini yerine getirmesi için iş sağlığı ve güvenliğine yönelik bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.