Meclis Canlı

Ziraat Odaları’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


03.04.2017



Muğla Ziraat Odaları Başkanları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal anlamda yaptığı hizmetlere teşekkür etmek ve Büyükşehir Belediyesi ile Ziraat Odalarının birlikte Muğla’da tarımı geliştirmek için neler yapabileceğini konuşmak için Menteşe, Fethiye, Milas, Bodrum, Ula, Kavaklıdere, Ortaca, Köyceğiz, Seydikemer, Dalaman Ziraat Odası Başkanları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Ziraat Odaları Başkanları Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen kısa sürede tarıma ve üreticilere destek olduğunu ve yenilikçi hizmetleri hayata geçirdiğini söylediler ve Muğla’da tarımı geliştirmek, üreticinin toprağına sahip çıkması için Büyükşehir ve Ziraat Odaları olarak birlikte projeler yapabileceklerini belirttiler. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 4 dalda analiz yapabilen Toprak, Sulama suyu, Bitki laboratuvarı, Yerel Tohum Merkezi, ceviz, zeytin, incir fidanı desteği, tarımsal sulama suyu kanalları hizmetleri, patates, yem, sebze tohumu desteği, Alım Garantili Çiçek üretimi gibi hizmetleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür eden Ziraat Odaları Başkanları ilçelerinde tarımsal gelişmeyi daha da arttırmak için Başkan Gürün ile görüş alıverişinde de bulundular.

Başkan Gürün; “Kırsal mahallelerimizin gelişmesi için, üreticinin toprağına sahip çıkması ve en önemlisi kıyısal Muğla’dan kırsala göçü sağlamak için çalışmalarımız devam edecek.”

Muğla’nın coğrafi güzellikleri yanında verimli topraklara da sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın ülke ekonomisine tarımla turizmden daha çok katkı yaptığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla yaklaşık 13 bin  kilometrekare yüzölçümü ile geniş bir alana ve dağınık nüfus yapısına sahip bir il. Aynı zamanda Muğla coğrafi güzellikleri, kültürel zenginlikleri yanında iklim yapısı ve verimli toprakları sayesinde çok çeşitli ürün yelpazesine sahip. Muğla’da üreticimize destek olmak, katma değeri yüksek ürünler üretmelerini sağlamak, topraklarımızdan en fazla verimi almak için Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yenilikçi hizmeti hayata geçirdik. Muğla’yı kıyısal ve kırsal olarak düşünürsek kırsalda ürettiğimiz zeytini, zeytin yağını, balı, portakalı, sebzeyi kıyısalda tüketilmesini sağlamalı, kıyısal ile kırsalı üretici, tüketici haline getirmeliyiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize giden yollarda sadece 2016 yılında 160 Milyon yatırımla 1000 km asfalt çalışması yaptık. Kırsal mahallelerimizin gelişmesi için, üreticinin toprağına sahip çıkması ve en önemlisi kıyısal Muğla’dan kırsala göçü sağlamak için çalışmalarımız devam edecek. Ziraat Odası Başkanlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Daha güçlü, hedefleri bir Muğla için kooperatiflerimizle, odalarımızla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.