Meclis Canlı

Zeytinköy’deki Yangına Toplu Müdahale


07.09.2017

Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi’nde dün çıkan yangında 300 hektar orman, 300 hektar zirai alan, yaklaşık 60 ev zarar gördü. Kontrol altına alınan yangında kurumlar bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

06 Eylül Çarşamba günü Menteşe Zeytinköy Mahallesi’nde 14.20 sıralarında yangın başladı. Olay yerine varan ekipler yangına müdahale etmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın mahallede bulunan evlere de sıçradı.

Şu ana kadar edinilen bilgilere göre yangına Büyükşehir Belediyesi 40 araç 132 personel, Menteşe Belediyesi 4 arazöz 8 personel, Orman İşletme Müdürlüğü, 2 uçak, 11 helikopter, 150 arazöz ve 700 personel ile müdahale ederken, Bodrum ve Milas Belediyeleri, İl Jandarma Komutanlığı, Kızılay, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, AYDEM ile sivil toplum kuruluşlarının ekipleri olay yerinde çalışmalarını yürütüyor.

Yangının çıkmasından sonra olay yerine giden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi. Yangından etkilenen vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gürün can kaybı olmamasının sevindirdiğini, yangının yaralarının kısa sürede hep birlikte sarılacağını dile getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle olay yerine intikal ederek, gıda, aydınlatma, giysi, barınma, sağlık alanlarında bölgede gerekli tedbirleri aldı. Ekipler zor anlar yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için bölgede çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.