Meclis Canlı

Zaferin 100. Yılı’nda Menteşe ve Bodrum’da coşkulu kutlama


31.08.2022


30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü Menteşe ve Bodrum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fener Alayı yürüyüşlerinin renkli görüntülere sahne olduğu kutlamalarda Menteşe’de Pinhani, Bodrum’da ise Manga konserleri düzenledi.

 

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için her yıl düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü, Muğla’da büyük bir coşku ile kutlandı. Menteşe ve Bodrum ilçelerinde geniş katılımın olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

 


Bodrum’da Manga, Menteşe’de ise Pinhani rüzgârı esti

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü nedeniyle Bodrum’da çeşitli etkinlikler düzenledi. Bodrum’da Milta Marina önünden başlayan Fener Alayı yürüyüşü, Bodrum Belediye Meydanı’nda son buldu. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyerek konser alanına gelen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşün ardından Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan kalabalık Manga Konseri ile unutulmaz bir gece yaşadı. Manga konserde, “Bir Kadın Çizeceksin”, “Cevapsız Sorular” gibi sevilen bir çok eserini seslendirdi.  

 

Menteşe ilçesinde ise Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce vatandaş 30 Ağustos Zafer bayramını coşku ile kutladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün de katıldığı etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda Fener Alayı Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık Pinhani konseri ile unutulmaz bir gece yaşadı.

 


Başkan Aras, “Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet”

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi olarak beraber planladıklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de Büyük Taarruza başladığı zaman hayalinde bizlere özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini bırakmak vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Biz bugün onlar sayesinde bu meydanda binlerce kişi ile beraber zaferimizi, ülkemizin bağımsızlığını, cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz. Sizlere hem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün, hem de Bodrum Belediyesi adına çok teşekkür ederim. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 


Başkan Gürün, “Hepimizin yolu açık, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olsun”

Menteşe’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını vatandaşlar ile birlikte coşku içerisinde kutladıklarını ifade etti. Başkan Gürün, “Yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. Gençler olarak sizler Türkiye’nin yeni yüzyılında bütün görevlere talip olacaksınız. 30 Ağustos Zaferinin nasıl kazanıldığını bilmemiz gerekiyor.  Mustafa Kemal Atatürk 1919’da çıktığı Samsun’dan daha önce yapacağı bütün stratejiyi belirlemiş ilk önce zafer bayramını sonra da cumhuriyeti bizlere hediye etmiştir. Hiç umutsuz olmaya gerek yok. Çektiğimiz bütün sıkıntıların üstesinden hep birlikte olursak, ayrıştırmadan birleştirerek yürürsek gelebiliriz. Yeni yüzyıla hep beraber büyük bir umutla yürümeliyiz. Hepimizin yolu açık, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olsun” diyerek sözlerini tamamladı.