Meclis Canlı

Zabıta Teşkilatı 191 Yaşında


06.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Menteşe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 191.yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle Muğla’da görev yapan zabıta birimleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek Muğla’da zabıta olarak yaptıkları çalışmalar ve hizmet kalitesi hakkında fikirlerini paylaştılar. Muğla genelinde motorize zabıta ekiplerin devreye girmesi ile hizmette pratiklik ve esneklik kazandıklarını söyleyen Zabıta ekipleri üzerlerinde taşıdıkları Muğla Büyükşehir Belediyesi üniformanın sorumluluğunda ve bilincinde vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalıştıklarını belirttiler.

 

“Zabıta Belediyelerin Görünen Yüzü, Vitrini, Bir Nevi Halkla İlişkileridir.”

 

Zabıta Teşkilatı’nın belediyelerin vatandaşlarla birebir iletişime geçen, belediyelerin görünen yüzü, vitrini olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da bu sorumluluk ve bilinçle bugüne kadar başarı ile görev yapan Zabıta Teşkilatı’nın 191. kuruluş yılını kutladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Yerel yönetimler olarak birçok alanda vatandaşlarımız için hizmet üretiyor, vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi üniforması ile vatandaşlarımızla birebir iletişim kuran yeri geldiğinde onları bilgilendiren, dinleyen, sorunlarına çözüm arayan birimlerimizin başında Zabıta Teşkilatımız gelmektedir. Kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş görev ve sorumluluk alanınız içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etmek, ilkeli, tarafsız duruşunuzla vatandaşlarımızı dinlemek, bilgilendirmek sizlerin asli görevidir. Bugüne kadar Muğla genelinde başarı ile gerçekleştirdiğiniz hizmetleriniz için sizlere teşekkür ediyor, hepinizin Zabıta Haftası’nı kutluyorum.” dedi.