Zabıta “Öncelik Yayanın” etkinliğinde broşür dağıttı

03.10.2019

Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği düzenlendi. Muğla’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri,  yaya geçitleri üzerinde 13.00- 15.00 saatleri arasında “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği kapsamında nöbet tuttular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de belediye binalarının yakın noktalarındaki yaya geçitleri üzerinde nöbet tutarken şoförlere ve vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttılar. Hazırlanan broşürlerde çocuk, yaşlı ve engelli bireylere trafikte karşılaştıkları sorunlara yer alırken Zabıta ekipleri sürücülere sözlü olarak da dezavantajlı gruplara yönelik sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.