Meclis Canlı

Zabıta Ekipleri, Okul Servislerini Denetliyor


11.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir şekilde il genelinde hizmet veren okul servis araçlarına yönelik denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Denetim Amirliği ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması, araç takip sisteminin olması gibi kriterler ile okul servis araçlarının teknik donanımlarının kontrolleri yapılıyor. Ayrıca servis işleticilerinin Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından alması zaruri olan belgeleri   " Güzergah İzin Belgesi, Araç Uygunluk Belgesi  vs." alıp almadıkları ve Ulaşım Koordinasyon Merkezinin    ( UKOME )  almış olduğu kararlara uyulup uyulmadığı hakkında denetimler ekipler tarafından titizlikle sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüten Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, denetimler sırasında mevzuata aykırı şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen servis işleticilerine gerekli yasal işlemleri uyguluyor.

“Öğrencilerimizin Güvenli Şekilde Seyahat Etmeleri İçin Denetimlerimiz Artarak Devam Edecek”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Okul servislerini yönelik gerçekleştirdiğimiz denetimler ile amacımız öncelikle öğrencilerin güvenli ulaşımını sağlamak ve mevzuata uygun olmayan servis taşımacılığı yapan kişilerin faaliyetlerini önlemek. Denetimlerimiz il genelinde artarak devam edecek."