Meclis Canlı

Zabıta Denetimlerinde “Üçüncü Göz” Devreye Girdi


27.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtasının genel denetimlerinde “kameralı kayıt” uygulaması başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yürütülen denetim çalışmalarında yeni bir dönem başlattı. Geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışma ile zabıtaların denetimleri kamera ile kayıt altına alınıyor. Başlatılan uygulama ile araç içi ve personelin üzerinde bulunan yaka kamerası ile denetimler kayıt altına alınarak, meydana gelebilecek herhangi bir durumda yaşanan sorun ve şikayetlerin çözümlenmesi, şeffaf bir denetleme ortamı oluşturulması hedefleniyor. Zabıta memurları tarafından kameralarla yaptıkları denetimlerde ilgili kişiler, görüntülü ve sesli kayıt işleminin yapıldığı konusunda bilgilendiriliyor.

Uygulama ile yapılan denetimler ses, fotoğraf ve görüntü olarak kayıt altına alınıyor, kayıtlar aynı gün içerisinde incelendikten sonra olası bir durum karşısında tekrar incelenmesi için arşivleniyor.

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ““Vatandaşlarımızla birebir iletişimde olan zabıta personelimizde yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamada personelimizin üzerinde bulunan kamera ile denetimler kayıt altına alınarak olası bir durum karşısında incelenmesi, denetimlerin daha şeffaf bir halde gerçekleşmesi hedefleniyor.” İfadeleri yer aldı.