Meclis Canlı

Zabıta Denetimlerinde “Üçüncü Göz”


23.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucunda genel denetimlerde “kameralı kayıt” uygulaması hayata geçirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü denetim çalışmalarında yeni bir dönem başlattı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışma sonrasında hayata geçirilen “kameralı kayıt” uygulaması sayesinde denetimler ses, fotoğraf ve görüntülü olarak kayıt altına alınıyor. Bu sayede zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunlar, iddialar ve şikâyetlerin engellenmesi, oluşabilecek sorunlarda denetim ortamının oluşturulması hedefleniyor.

Yapılacak denetimler ses, fotoğraf ve görüntü olarak kesintisiz kayıt altına alınacak. Alınan kayıtlar da gün içerisinde görevli personel tarafından incelendikten sonra arşivlenecek.

Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, uygulamanın genel denetimlerde şeffaf, adil denetim yapabilme açısından faydalı bir uygulama olduğunu belirtti.

Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen ise zabıta ekipleri ile esnaflarımız arasında iletişim  problemleri ve yaşanabilecek denetim eksikliklerinin giderilmesinin temel amaçları olduğunu belirtti. Daire Başkanı Şevket Gülen, bu uygulama ile hem vatandaşların talepleri, hem de zabıta ekiplerinin vatandaşlara karşı davranışlarının kayıt altına alınacağını belirterek, bu uygulamanın ortaya atılan iddiaların gerçek olup olmadığını inceleme konusunda yardımcı olacak bir uygulama olduğunu dile getirdi.