Meclis Canlı

Zabıta 189 Yaşında


01.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeli, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 189.yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Zabıta Teşkilatı’nın 189.yılı ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeli ve Menteşe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen, 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli şekilde çalıştıklarını, vatandaşların esenliği, sağlığı, huzuru için günün 24 saati çalıştıklarını söyledi ve kendilerine her türlü desteği sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Başkan Gürün: “Zabıta, Belediyelerin Aynası, Vitrinidir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Zabıta Teşkilatı’nın belediyelerin aynası ve vitrini olduğunu, halkla birebir iletişim içinde olan Zabıta personelinin halkla ilişkiler uzmanı gibi vatandaşı dinleyen, sorunları izah eden elemanlar gibi çalışması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Zabıta Teşkilatımız kanunlar ile belirlenen görev ve sorumluluk alanları içerisinde hukuk kurallarına, yönetmeliklere uygun şekilde taviz vermeden hizmetlerini yürütmelidir. Zabıta olarak sizler, mesleğiniz gereği sürekli vatandaşla iç içe, birebir iletişim halindesiniz. İnsanlara sevgiyle yaklaşmalı ve sorunları izah ederek vatandaşlara anlatmalısınız. Muğla genelinde hizmet veren bütün Zabıta personelinin Zabıta Haftası’nı kutluyor, günün 24 saati vatandaşların sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışan Zabıta çalışanlarımıza başarılar diliyorum.