Meclis Canlı

Yörük Türkmenler Muğla’da Bir Araya Geldi


30.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 9.Yörük Türkmen Şenliği’ne katıldı.

Muğla 9.Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği, Türkiye’nin elli farklı ilinden ve farklı ülkelerden gelen Türkmenlerin katılımı ile 28-29 Mayıs tarihlerinde Menteşe İlçesi Düzeyn Mevkii’nde gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yörük Türkmen Şenliği’ne yörük kıyafetleri ile katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da 9.su düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği ile ülkemizdeki ve dünyadaki Türkmenlerin bir araya geldiğini, Türkiye’nin birliği, dirliği için bu birlikteliği, bir araya gelmeyi ülke geneline yaymaları gerektiğini söyledi.



“Birliğe, beraberliğe, dirliğe ülke olarak her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde Yörük Türkmen kültüründeki gibi birbirimize güvenmeli, inanmalı, farklılıklarımızı hoşgörü ile karşılayabilmeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da 9.su düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği Yörük Obaları Başkanı’mızın gayretleri ile uluslararası bir nitelik kazandı. Muğla’nın tüm ilçeleri, ülkemizin birçok şehrinden ve dünyanın farklı ülkelerinden Türkmenleri bir araya getirerek elele kol kola girmelerini sağlıyor, büyük bir şöleni kutluyoruz. Amacımız Yörük Türkmen Şenliği ile bizi biz yapan tüm değerleri tekrar hatırlamak, onların anlamını yeni nesillere anlatmak ve Türkiye’nin birliği, dirliği için bu değerleri ülkemizin geneline yaymak. Yörük, gezen, dolaşan, doğayı koruyan, bütün insanları seven, gezdiği bütün yerlerde çeşitli kültürdeki, inanıştaki insanlarla bir arada olabilen, onları anlayan, farklılıklara saygı duyan, kültürüne ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkan yapıya sahiptir. Birliğe, beraberliğe, dirliğe ülke olarak her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde Yörük Türkmen kültüründeki gibi birbirimize güvenmeli, inanmalı, farklılıklarımızı hoşgörü ile karşılayabilmeliyiz. Bizler Yörük Türkmenler olarak Şeyh Edebali’nin İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözündeki anlamla, Mevlana’nın Ne olursan ol gel sözündeki hoşgörü ile, Hacı Bektaş-ı Veli’nin Bir olalım, diri olalım, iri olalım sözündeki birliktelik ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ne Mutlu Türküm Diyene sözündeki bütünleştiren Kuvayi Milliye düşüncesi ile hareket ediyoruz.” dedi.