Meclis Canlı

“Yeşeren Kalem”ler İle Çevre Bilinci Aşılanıyor


14.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçen sene başlattığı okullarda çevre eğitimi projesi bu yıl da devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi küçük yaşlarda çevre bilincini aşılamak ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla okul eğitimlerine Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Orta Okulu’nda başladı. Çevre bilincini arttırmak öğrencilere çeşitli bilgiler verilirken “yeşeren kalem” de dağıtılıyor.

5’inci sınıf öğrencilerine yönelik çevre eğitimleri kapsamında 13 ilçede 112 okulda 11250 öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Okullarda yaptıkları programların verimli geçtiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray “Çocuklar bizim geleceğimiz ve gelecek için önemli olan çevre bilinci konusunda çocuklarımızı bilgilendirmek önceliğimiz olmalıdır. Bu kapsamda geçen sene başladığımız ve çok güzel geri dönüşler aldığımız ‘Okullarda Çevre Eğitimi’ projemize bu sene de devam ediyoruz. Çevre Eğitimi projesi ile çevre kirliliği, çevrenin korunması konularında bilgiler vererek, çocuklarımızın birer çevre gönüllüsü olarak bundan sonra daha bilinçli, dikkatli, hassas olmasını sağlama amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.