Yerel Yönetimler Performans Anketinde Muğla Büyükşehir 4. Oldu

22.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin “Yerel Yönetimler Performans Araştırması” anketinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir statüsüne geçen 14 il arasında yüzde 48.9 oranı ile dördüncü oldu.

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Yerel Yönetimler Performans Araştırmasında, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyeleri’nin ilk 9 aylık performans değerlendirmesi ele alındı. 30 büyükşehirde Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediye başkanlarının performansları 12-15 Ocak tarihleri arasında 27.356 vatandaşa yüz yüze ve telefon ile görüşme yöntemi ile soruldu.

Andy-Ar’ın 30 Büyükşehir’de yaptığı ankete göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan 14 il arasında yüzde 48.9 oranla dördüncü oldu. Aynı ankette birinci sırayı yüzde 59.5 oran ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ikinci sırayı 53.1oran ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, üçüncü sırayı da yüzde 50.9 oran ile Van Büyükşehir Belediyesi aldı. Aynı anket şirketinin diğer 16 Büyükşehir Belediyeleri anketinde de Kayseri Büyükşehir Belediyesi birinci, Samsun Büyükşehir Belediyesi ikinci, Konya Büyükşehir Belediyesi de üçüncü oldu.