Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi Düzenlendi

13.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla "Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi" eğitimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İl Hayvanları Koruma Kurulunca Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi olması uygun görülen katılımcılara, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince,  Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği,  Hayvan davranışları, hayvanların bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması ve hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenmesi ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı IV. Bölge Muğla Şube Müdürlüğü ve Muğla Veteriner Hekimler Odası temsilcisi veteriner hekimlerinin de bulunduğu eğitim programına katılan gönüllü vatandaşlar eğitim sonunda “Yerel Hayvan Görevlisi” olmaya hak kazandılar.