Yatağan Sanayi Yangınına Ortak Müdahale

15.12.2016

Yatağan Sanayi Sitesi’nde çıkan yangın Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, AFAD VE Yatağan Termik santrali ekipleri tarafından bir saat içinde kontrol altına alındı. Yangında yaralanan 11 vatandaştan 9’u taburcu edildi, 2 hastanın tedavileri sürüyor.

112 acil ihbar hattına 14.12. 2016 Çarşamba günü saat 17.08’de ihbar edilen yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 17.13’de ulaşarak müdahale etti. Yatağan sanayi sitesinde bir dükkanda başlayan yangın kısa sürede yan dükkanlara da sıçradı. 1 saat içinde kontrol altına alınan yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı 14 arazöz, 4 hizmet aracı, 52 personel, Orman Bölge Müdürlüğü 3 araç 4 personel, AFAD 1 araç 3 personel, Yatağan Termik Santrali’de 3 araç 9 personelle müdahale etti. Yangında 2 dükkan tamamen yandı, 2 dükkan da kısmen zarar gördü. Ayrıca 2 sivil araç da yanarak kullanılamaz hale geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yangın devam ederken olay yerine gelerek Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire başkanı ve personelinden bilgi aldı.

Yangınla ilgili hasar tespit çalışmaları ve yangının çıkış nedeni ekipler tarafından araştırılıyor.