Meclis Canlı

“Yangın” Konulu Uluslararası Karikatür Yarışması Sonuçlandı


08.06.2022

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yangın’ konusu ile düzenlenen 3’ncü Uluslararası Karikatür Yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmanın birincilik ödülünü Antalya’dan Kürşat Zaman kazanırken, İranlı Safad Rafeei ikinci, Kocaeli’den Ahmet Özalp ise üçüncü oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3’ncü uluslararası karikatür yarışmasına 60 ülkeden 482 eser sahibi 1140 adet karikatürle katıldı. Karikatür Yarışmasının konusu geçtiğimiz yıl Muğla’da birçok noktada çıkan ve 66 bin hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangınlara dikkat çekmek amacıyla “Yangın” oldu.

Eser Sahipleri Yarışmaya Bugüne Kadar 4 Bin 135 Karikatür Gönderdi

Büyükşehir Belediyesinin jüri üyeleri 1140 karikatürü dikkatle inceledi. Jüride ünlü karikatürcüler Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Sait Munzur, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ile mizah yazarı Savaş Ünlü yer aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılında ulusal olarak başlattığı, 2020 yılından bu yana da uluslararası olarak düzenlediği yarışmaya eser sahipleri bugüne kadar toplam 4 bin 135 karikatür gönderdi.

Birincilik Ödülü Antalya’ya Gitti

Yangın konusuyla düzenlenen 3. Uluslararası Karikatür yarışmasının birincilik ödülünün Antalya’dan Kürşat Zaman kazandı. İranlı Safad Rafeei ikinci, Kocaeli’den Ahmet Özalp ise üçüncü oldu. Mansiyon dalında Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov birinci, İstanbul’dan Nuhsal Işın ikinci, Bursa’dan Fatih Aksular üçüncü oldu.

18 yaş altı ödülünü ise Çorum’dan Hatice Uysal ve Sinop’tan Zeynep Türkmen kazandı. Ödül töreni ilerleyen bir tarihte Büyükşehir Belediyesi duyurulacak.