Meclis Canlı

Yangın karikatürleri için jüri toplandı


30.05.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yangın’ konusu ile düzenlenen

3’ncü Uluslararası Karikatür Yarışması için jüri üyeleri toplandı. Jüri üyeleri değerlendirmeleri 8 Haziran Pazartesi günü açıklayacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yılki konusu ‘Yangın’ olarak belirlenen 3’ncü uluslararası karikatür yarışmasına 60 ülkeden 482 eser sahibinin 1140 adet karikatürle katıldı.

Uluslararası Karikatür yarışmasına Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere, Fransa, İtalya, İran, Hırvatistan, İspan class="accessibility-plugin-ac"ya gibi ülkelerden katılım sağlandı.

 

Karikatürler değerlendirilmeye başlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yangın’ temalı uluslararası karikatür yarışmasının jüri üyeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde toplandı. Jüride ünlü karikatürcüler Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Sait Munzur, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ile mizah yazarı Savaş Ünlü yer aldı. Jüri üyeleri 1140 karikatürü değerlendirmeye başladı.

 

Sonuçlar 8 Haziran tarihinde açıklanacak

Yangın konulu uluslararası karikatür yarışmasının sonuçları 8 Haziran 2022 Pazartesi günü açıklanacak. Uluslararası Karikatür Yarışmasının sonuçlarını Muğla Büyükşehir Belediyesine ait https://www.instagram.com/muglabsb/ https://twitter.com/muglabsb/ ve https://www.facebook.com/muglabsb/ sosyal medya hesaplarından ve www.mugla.bel.tr üzerinden takip edilebilecek.

 

3 yarışmaya 4 Bin 235 Karikatür gönderildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Uluslararası Karikatür yarışmasına bu yıl 1140 eser yer alırken 1’nci karikatür yarışmasına 748, 2’nci karikatür yarışmasına 2 bin 247 olmak üzere toplamda 4 bin 235 karikatür yarışmaya katılmış oldu.