Meclis Canlı

Yalnız Yaşayan Vatandaşa Büyükşehir’den Yardım Eli


06.12.2017

Sosyal hizmetler alanında da çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Yatağan’da yalnız yaşayan vatandaşa yardım eli uzattı.

Sosyal alanda farklı projelerle çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, çalışmalardan biri olan Paylaşarak Sevindir ile Yatağan’da yaşayan bir vatandaşa daha ulaştı.

Zor kış şartlarının yaşandığı günlerde Yatağan – Bozüyük Mahallesi’nde dağlık alanda tek göz bir barakada hayatını sürdürmeye çalışan vatandaş için Muğla Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bölgede vatandaşa ait ve kullanılamaz halde olan evde gerekli tadilatları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Paylaşarak Sevindir projesi kapsamında da gerekli eşyaları eve yerleştirdi.

Yeni evine yerleşen vatandaşın çalışamayacak durumda olması nedeniyle de hayatını idame ettirebilmesi, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Halk Kart ile gerekli yardımlar da yapıldı. Bulunduğu zor durumdan kurtarılan vatandaş yeni ve sıcak bir yuvaya kavuştu.

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her anında yanında olmak için çeşitli projeler üretiyor, hayata geçiriyoruz. Soğuktan Sıcağa, Paylaşarak Sevindir ve Halk Kart gibi hizmetlerle zor zamanlarında da onlara destek olmaya çalışıyoruz.” İfadeleri yer aldı.