Meclis Canlı

Vektörle(Haşere) Mücadele Personeline Sertifikalı Eğitim


01.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen Vektörle Mücadele Hizmeti’nde görev alan 184  personele Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimine katılarak personelini yalnız bırakmadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç eğitimde yaptığı konuşmada, Muğla’da yürüttükleri vektörle mücadele çalışmalarında görev alan 184 personeli iki bölüme ayırarak 3 gün süren eğitimin verileceğini, bu eğitimle amaçlarının personelin vektörle mücadele konusunda daha eğitimli ve bilgili olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün eğitimde yaptığı konuşmada, vektörle mücadele konusuna büyük önem verdikleri için bu eğitimleri düzenlediklerini söyledi ve Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimini veren Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu’na teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Vektörle yani haşere ile mücadele konusuna Muğla genelinde büyük önem veriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanında olan haşere ile mücadelede sizlerin yaptığınız işin önemini bilmenizi ve etkin olmanızı istiyoruz. Vatandaşlarla birebir temas halinde olan sizler, vatandaşlarımızın yapılan ilaçlama hakkında merak ettiği, sorduğu her soruya cevap verebilmeli, ilaçlamanın nasıl yapıldığı, kullanılan ilaçların çevreye zarar vermediğini aldığınız bu eğitimlerle vatandaşlara aktarabilmelisiniz.” dedi.