Meclis Canlı

Vektörle Mücadelede Yaz Hazırlıkları Sürüyor


07.02.2017

En önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan sivrisinekle mücadele çalışmaları, Fethiye-Seydikemer bölgesinde kış aylarında da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor.

Muğla Büyükşehir  Belediyesi ilaçlama ekipleri, vatandaşların haşereden uzak daha rahat bir yaz geçirebilmeleri amacıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.  Ekipler, yıl boyunca devam eden larva mücadelesinde sivrisinek üreme alanlarını kontrol altına alıp, üreme alanlarının ıslah çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde çalışmalar devam ediyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle başlayan yağışlı havalar sonrasında atılmış lastik tekerlekler, kova, çukur ve benzeri yerlerde biriken durgun suların sivrisinek üremesine neden olacağı ve uzun süre bu suların bu alanlarda durdurulmaması gerektiği konusunda vatandaşlar bilgilendiriyor ve gerekli önlemler ekipler tarafından alınıyor. Ekipler tarafından ayrıca sazlık ve bataklık parsellerin biçilerek,  sahiplerince doldurtularak ıslah edilmesi  suyun akışının sağlanması ve kanallarda rehabilite çalışmalarının yapılması ile birlikte bu alanda oluşabilecek üremelerin engellenmesi için gerekli fiziksel çalışmalar yürütülüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini belirten Ören Mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci “Muğla Büyükşehir Belediyesi  İlaçlama ekiplerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Mahallemize gelerek çalışmalarını yapıyor, halkımızı da yapılan ilaçlamalar konusunda bilgilendiriyorlar.”ifadelerini kullandı.

Göcek Mahallesi Muhtarı Fahri Ugan ise “Yapılan çalışmalar ve bilgilendirme toplantılarından memnunuz. Toplantıda çalışmalarda kullanılan ilaçların kimyasal değil biyolojik olduğunu öğrendik, çok memnun edici ve biz de destekliyoruz.” Dedi.


İncirköy Mahallesi Muhtarı Orhan Orhon “Sivrisinek ve haşerelerin üreyebileceği yerler ekipler tarafından titizlikle ilaçlanıyor. Herhangi bir sıkıntımız olduğunda da ekiplerimiz anında gelerek bize yardımcı oluyor. İncirköy Mahallesi olarak çalışmalardan memnunuz” diye konuştu.

Tuzla Mahallesi Muhtarı Bekir Çalış ise yaptığı açıklamada “Ekiplerimiz sık sık mahallemize gelerek vatandaşlarımıza bilgiler verdi. Gerektiği anda da gereken çalışmaları yaparak bizi bu dertten kurtardılar. Ben ve mahalle sakinlerimiz yapılan çalışmalardan oldukça memnunuz” dedi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve halk sağlığı konusunda büyük önem taşıdığı belirtilen çalışmalar hakkında yapılan açıklamada “Ekiplerimiz Fethiye-Seydikemer Bölgesinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadeleyi sürdürüyor. Kış aylarında yapılan çalışmalar ile yaz aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi, bu aylarda daha rahat bir ortam oluşturulması hedefleniyor. Vatandaşlarımızdan ev ve iş yerlerinde üremeye neden olacak ortamların oluşmasının önlenmesi için 444 48 01 numaralı telefonla bize ulaşarak bilgi vermesini rica ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.