Meclis Canlı

Vektörle Mücadele için Büyükşehir’den Büyük Adım


27.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü  il genelinde 6 merkezden bütün Muğla’da vektörle mücadele başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü , 141 kişilik ekip, 37 araç ve çevreye zarar vermeyen biyosidal ürünler ile Muğla ili genelinde vektörle(haşere) mücadeleyi kasım ayı başından itibaren başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan merkezlerden Menteşe ile Yatağan Kavaklıdere, Ula, Fethiye ile Seydikemer, Ortaca ile Köyceğiz, Dalaman, Marmaris ile Datça, Bodrum ve Milas ile 6 merkezden 13 ilçeye hizmet verecek. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nün 141 kişilik ekibinde Ziraat Mühendisi, Biyolog, Veteriner Hekimler ve işçiler bulunuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Koç, Muğla ili genelinde kasım ayı başından itibaren vektörle mücadelenin başladığını ve özellikle çevreye zarar vermeyen biyosidal ürünlerin kullanıldığını söyledi. Hacı Koç; “Muğla ili genelinde vektörle (haşere) mücadele konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Herhangi bir bölgede planlı, etkin, verimli bir vektör mücadelesinin yapılabilmesi için o bölgenin veya ilin JİT(Vektörlerin üreme alanı) alanlarının haritası özenle çıkarılması, planlamaların ve hesaplamaların buna göre yapılması gerekiyordu. Muğla ili genelinde mayıs ayından itibaren ilçelerimizle birlikte yürütülen çalışmalar ve ilaçlama ekiplerinin oluşturulmasından sonra kasım ayı başından beri Muğla geneline 6 merkezden hizmet vermeye başladık. Vektörle mücadele hizmetlerimiz uzman ekipler tarafından yapılmakta ve tüm işlemler GPRS üzerinden bilgisayar ve akıllı telefonlar ile takip edilebilmektedir. İlaçlamada kullandığımız ürünler Biyosidal Ürünler Yönetmeliğine uygun çevreci ilaçlardır. Öncelikli hedefimiz fiziksel mücadele ve biyolojik mücadele yöntemleriyle üremenin kontrol altına alınmasını sağlamak, kimyasal mücadeleyi en aza indirerek ekosistemi bozmadan sadece hastalık taşıyan haşerelerle mücadele etmektir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Koç, vektörle mücadele konusunda Muğla genelinde çalışmalarının devam edeceğini, vatandaşların bu konuda istek, talep ve şikayetlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 48 01 numaralı telefonu arayarak iletebileceklerini söyledi.