Meclis Canlı

Vektörle Mücadele İçin Büyük Adım


05.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Muğla ili genelinde vektör(haşere) mücadelesi, diğer adıyla Kent Zararları (Sivrisinek, karasinek, pire, kene ve hamamböceği vs.)  için hizmet verecek olan 153 personel ve 51 aracı tanıttı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vektörle mücadeleyi temmuz ayında Fethiye İlçesi’nde başlattı, kasım ayında da vektörle mücadele çalışmaları Muğla ili geneline yayıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı vektörle mücadele çalışmaları için 153 personel ve 51 araç alarak ekiplerini güçlendirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, yerel seçimlerden sonra vektörle mücadelenin Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini, çalışmalarına hemen başlayarak vektörle mücadeleyi Fethiye ilçesinden başlattıklarını söyledi. Hacı Koç; “Vektörle mücadele çalışmalarına 45 tane ilaçlama aracı, 6 tane hizmet aracı, 153 personelimizle hızlı ve etkin şekilde başlayacağız. Tüm Muğla’da vatandaşlarımızın rahat ve sağlığı için vektörle mücadelemiz yıl boyu sürecek.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından önce vektörle mücadelenin ayrı ayrı ilçe belediyeleri tarafından yürütüldüğünü, bundan sonra vektörle mücadelenin tek elden Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla’da temmuz ayından itibaren başlayan ve kasım ayında devam eden vektörle mücadele için 51 araç, 153 personel, 6 veteriner hekimle ekiplerimizi güçlendirdik. Muğla ili genelinde çağdaş, çevreci, biosidal ürünlerle ilaçlamayı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Muğla ili genelinde 6 merkezden yıl boyunca hizmet vereceğiz. Daha önceleri ilçe belediyelerimize mali yük getiren bu hizmeti ilçelerde, mahallerde Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Vatandaşlarımızın rahatı ve sağlığı için vektörle mücadeleye büyük önem veriyoruz.” dedi.