Meclis Canlı

Vektörle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor


28.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vektörle(haşere) mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşları bilgilendirmek için eğitim bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 141 kişilik ekip ve 37 araçla Muğla ili genelinde kasım ayında başlattığı vektörle(haşere) mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara ve ayrıca muhtarlara Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri ve ilgili uzmanlarınca eğitimler veriyor. 6 merkez ve 13 ilçede verilen eğitimlerde vatandaşlara, vektörle mücadele nasıl yapılacağı ve vatandaşların buna nasıl katkı sunması gerektiği hakkında bilgiler veriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç yaptığı açıklamada, vektörün herhangi bir bulaşıcı hastalık etkeni taşıyan ve hastalığın bulaşmasına aracılık eden canlılar olduğunu ve bunun toplum sağlığını çok yakından ilgilendirdiği için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Hacı Koç; “Vektörle mücadele çalışmaları kapsamında Muğla ili genelinde vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve vektörle nasıl mücadele edeceklerine ilişkin eğitim toplantıları yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Öncelikli hedefimiz kimyasal mücadeleyi en aza indirerek fiziksel ve biyolojik mücadele yöntemleri ile vektörün üreme alanlarını kontrol altına almak. Yapılan eğitim toplantıları ile vatandaşlarımızda vektörle mücadele konusunda farkındalık yaratarak daha duyarlı olmalarını sağlamak. Şubat ayı ile birlikte vektörle mücadele çalışmalarında personel ve araç sayılarımızı arttırarak hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.