Meclis Canlı

Vatandaş Çekecek Büyükşehir Ödüllendirecek


16.04.2019

Muğla’yı sadece kıyısıyla değil kırsalıyla da tanıtmayı hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının konusunu belirledi. 2019 yılının konusunu “Muğla’da Yaşam” olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf sanatçılarından antik kentlerinden yaylalarına, bacasından, sokağına, kapılarından pencerelerine, evlerinden çocuklarına, tarımından hayvancılığına kadar Muğla’nın özellikle kırsalının anlatılmasını istedi.

‘4 Mevsim Muğla’ ve ‘Kıyısal Değil Kırsal Muğla’ konularıyla Muğla’yı fotoğraf sanatçılarının objektiflerinden tanıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 3’üncüsü düzenlenecek olan 2019 yılı fotoğraf yarışmasının konusunu belirledi.

Muğla’nın sadece kıyısıyla değil kırsalıyla da önemli olduğunu fotoğraf sanatçılarının kadrajından anlatmayı hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yılın konusunu ‘Muğla’da Yaşam’ olarak belirledi.

Başkan Gürün; “Farklı bakış açıları Muğlamızın güzelliklerini bizlere anlatacak.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün doğal, tarihi güzellikleri, dünya çapında bilinen 13 ilçesi, kıyısal ve kırsal güzellikleri ile Muğla’nın fotoğraflara yansıyan en özel şehirlerden biri olduğunu söyledi ve bu güzelliği düzenledikleri yarışmalarla daha çok kişiye ulaştırmak istediklerini belirtti. Başkan Gürün; “Bu sene 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz fotoğraf yarışmamızı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ortaklığında gerçekleştiriyoruz. Muğla bugüne kadar hep deniz kıyısında yer alan güzellikleri ile bilindi. Kırsal bölgelerimizde de görülmeye değer güzelliklerimiz ve anlatılması gereken hikayelerimiz var. 2019 yılı içinde düzenleyeceğimiz fotoğraf yarışmamızın amacı bacalarından sokaklarına, kapılarından pencerelerine, antik kentlerinden yaylalarına, tarımından hayvancılığına kadar Muğla’yı anlatan tüm öğelerdir. Daha önceki yarışmalarımızda olduğu gibi yine değerli jürilerimiz tarafsız ve objektif olarak Muğla’yı en iyi yansıtan kareleri seçecek ve anı yakalayan bu kareler kent arşivimizdeki yerini alacak.” dedi.

Fotoğrafları Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçıları seçecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği yarışmanın jüriliğini Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçıları yapacak. Çerkes Karadağ, İsa Çelik, İzzet Keribar, Nevzat Çakır, Sadık İncesu ile FSK Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türkay ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili yarışmanın jüriliğini yapacak. Yarışmada dereceye girecek fotoğraflara Altın Madalya 8 bin TL, Gümüş Madalya 6 bin TL, Bronz Madalya 4 bin TL, Mansiyon Bin TL 70 sergilemeye 200 TL ödül verilmesi kararlaştırıldı. Yarışmanın son katılım tarihi ise 13 Eylül 2019. ”

Yarışmanın şartnamesi hakkında da bilgi verilen açıklamada, yarışmaya 18 yaşından büyük bütün fotoğraf severlerin katılabileceği ve katılımın ücretsiz olduğu vurgulanırken yarışmaya katılacak, yarışmacıların detaylı bilgi sahibi olmaları için;

https://www.tfsfonayliyarismalar.org/yarisma_detay.asp?s=411 adresini takip edebilecekler.