Meclis Canlı

Üst Düzey Yöneticilere Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi


31.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, belediyenin üst düzey yöneticilerine yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim programı düzenledi.

26 Mayıs’ta düzenlenen eğitim programına  Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mahmut Nayir, Hida Kılıç ve Büyükşehir Belediyesinde görev yapmakta olan 17 yönetici katıldı. Yöneticilere “çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası, meslek hastalığı, güvenlik kültürü, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, işverenlerin yükümlülükleri ve işveren ilişkileri” ile ilgili bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Büyükşehir Belediyemiz üst düzey yöneticilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz bu eğitimin amacı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yöneticilerimize İş Sağlığı ve Güvenliği iş kazaları, risk analizi ve değerlendirmesi konusunda detaylı bilgi vermektir. Bu sayede çalışanların tutum ve davranışları üzerinde güveni sağlamak ve oluşabilecek iş kazası risklerinin en aza indirilmesi amaçlanmaktadır.