Meclis Canlı

Ünlü Modacıların Tercihi MELSA


28.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı MELSA, yüzde yüz pamuk ipliğinden yapılan ürünler ve ipek el dokuma ürünleri modacıların ilgi odağı oldu. Makine kumaşlarının kullanılmadığı ve tezgâhlarda dokunan ürünler Cemil İpekçi, Bahar Tarcan, Mehmet Köymen gibi ünlü modacıların dikkatini çekiyor.

MELSA’nın çalışmaları hakkında bilgi veren MELSA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kayı, MELSA’da 6 bayan personelin görev yaptığını söyledi. Ayda yaklaşık 700 ürünün üretildiğini belirten Kayı, “Ürünlerimizin hepsi el dokuması ve yüzde yüz pamuk. Modacılarımızın da dikkatini çeken bu el emeği ürünler, hassas ciltlere karşı tahriş olmayı engellediği için vatandaşlarımızın da dikkatini çekiyor. Konfeksiyon anlamında bizden ürün isteyen modacılar, elbiselerinin özel yapımı içinde sipariş veriyorlar. Ünlü modacıların dikkatini çeken bir diğer konuysa ürünlerin burada hem dikilmesi ve hem de dokunuyor olması” dedi.

Cemil İpekçi, Bahar Tarcan, Mehmet Köymen gibi ünlü modacıların tercih ettiği MELSA’nın Yurtdışına da ürün gönderdiğini belirten Kayı, “Almanya, İngiltere, Fransa gibi dış ülkelere de özel sipariş üzerine ürün gönderiyoruz. Yurt dışına özellikle çocuk giyimlerinde özel sipariş alıyoruz. Ürünlerin yüzde yüz pamuk olması ve terletmiyor olması yabancıların öncelikli tercihi. Her yaşa hitap eden ürünlerimizde mevcuttur.” ifadelerini kullandı.