Meclis Canlı

Uluslararası Zurna Festivali 02-03-04 Eylül’de


17.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Zurna Festivali’nin üçüncüsünü düzenliyor.

02-03-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan Uluslararası Zurna Festivali’ne yerli ve yabancı olmak üzere 19 solist zurnacı katılıyor.

2013 yılında ulusal olarak başlayan ve iki yıldır da uluslararası olarak düzenlenen Zurna Festivali’nin Sanat Danışmanlığını Ertan Tekin ve Halil Çokyürekli yaparken; Genel Sanat Yönetmenliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl yapacak. Festivalde Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Eskişehir, Kırşehir, Kars, Artvin, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan ve Ermenistan’dan sanatçılar sahne alacak. Festivalin onu konuğu ise bağlama üstadı Arif Sağ olacak. Üç gün sürecek festivalin ilk günü (02.09.2015) Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık hava tiyatrosunda saat 20.30’da Ses sanatçısı Hüseyin Turan ve pek çok önemli ismin katılımı ile yapılacak. İkinci gün (03.09.2015) Fethiye’de Beş Kaza Meydanında saat 21.00 de gerçekleşecek ve Festivalin kapanışı ise (04.09.2015) tekrar Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık hava tiyatrosunda gerçekleşecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen festival ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu festivalle dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden birisi olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca bu işe gönül vermiş ustalarımıza da hak ettikleri saygıyı göstermek için de bir fırsat olacak. Emeği geçen ve katılacak olan herkese teşekkür ediyorum.”

SOLİSTLER :

1- ERCAN IRMAK

2- HALİL ÇOKYÜREKLİ

3- ERTAN TEKİN

4- EYYUP HAMİŞ

5- TİBET VAR

6- NACİ PERİ

7- ÖMER PARLAK

8- TEVFİK KARALAR

9- HASAN ÇAKAN

VELİ AKAY

11 MESUT KÜLAHLI

12 HÜSEYİN GEÇER

13 METİN ÖGE

14FUAT İLBEY

15ÖMER ALTUNTAŞ

16LILIT HOVSEPYAN                               - Ermenistan

17CHRISTOS KARAKOSTAS                   - Yunanistan

    KRASIMIR DAMYANOV DIMITROV     - Bulgaristan

1  SHIRZAD FATALIYEV                          - Azerbaycan