Meclis Canlı

Uluslararası İmece Projesi Öğrencileri Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


24.06.2016



Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı(TOVAK) Uluslararası İmece Projesi öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

TOVAK Uluslararası Sosyal Sorumluluk ve Dostluk Geliştirme Projesi için bir araya gelen Alman, Almanya’da yaşayan Türk öğrenciler ve Türkiye’deki farklı üniversitelerden öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Başkan Vekili Ali Turan, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Uluslararası İmece Projesi kapsamında Muğla’da belirledikleri okullarda onarım, boya, yenileme çalışmaları yaptıklarını, farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya gelerek yeni kültürleri, şehirleri tanıyarak yeni dostluklar kurduklarını söyledi.

Uluslararası İmece Projesi’ne katılan öğrenciler, Muğla’ya ilk defa geldiklerini, şehri, doğasını, insanlarını ve yemeklerini çok beğendiklerini söylediler. Almanya’dan katılan öğrenci kendi ülkesinde de birçok Türk vatandaşının yaşadığını, Muğla’daki insan yapısının daha sıcak ve pozitif olduğunu söyledi.

Dünyada Barış ve Sevgi Diliyle, Güleryüzle Aşılamayacak Engel Yok

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Uluslararası İmece projesinin farklı kültürlerdeki öğrencileri imece usulü ile bir araya getirmesinin çok anlamlı olduğunu, bu tür projelere ve çalışmalara katılarak ülkemizi tanıyan öğrencilerin ülkelerinde Türkiye’nin ve Muğla’nın tanıtımını yapacak kültür elçileri olacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Farklı bir ülkeden, farklı bir kültürden ülkemize gelen bir öğrencinin burada yeni arkadaşlıklar kurması, buranın kültürünü, müziğini tanıması, yemeklerini tatması ve en önemlisi imece usulü ile Muğla’nın herhangi bir köy ilkokulunun onarımında, boyanmasında görev alması çok anlamlı ve yerinde bir proje. Dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmeleri, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları bu tür projelerle, karşılıklı diyaloglarla, ikili ilişkilerle, barış ve sevgi diliyle, güler yüzle çözebiliriz. Öğrencilerimize Muğlamıza hoş geldiniz diyor, ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.