Meclis Canlı

Ulaşımda Kalite Arttırılıyor


23.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları ve ulaşımda kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında yapılan çalışmalar kapsamında, vatandaşların daha sağlıklı ve daha temiz bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla belediye otobüslerini düzenli olarak dezenfekte ediyor.

Günlük ortalama 25 bin kişinin seyahat ettiği Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde rutin olarak yolcu tutamaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler uygun temizlik ürünleri ile temizleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları araçların yanı sıra yollarda da devam ediyor. Sorumluluk alanında bulunan yollarda devam eden yatay/düşey çalışmalar kapsamında uyarı ve yavaşlatma bantları, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamalarının yanı sıra eksik veya deformasyona uğramış trafik tanzim, uyarı levhalarının montajına devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bu güne kadar 3.062 noktada okul ve yaya geçidi uygulaması ile birlikte 2.327 Kilometrelik yol güzergahının çizgisi  çizilerek 87 bin 397 adet levhanın montajı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma araçlarına her türlü hava koşulunda rahat bir şekilde erişimlerini sağlamak için durak yenileme ve montaj çalışmalarını da sürdürüyor. İl genelinde eski ve kullanışsız durakların yerine modern duraklar konulurken, durak olmayan ve ihtiyaç görülen yerlere de yenilerinin montajı yapılıyor. 13 ilçede bu güne kadar 680 durak değişim ve montajı yapıldı.