Meclis Canlı

“Ulaşımda Dönüşüm” Projesi Birincilik Ödülünü Aldı


15.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürütülen ve birçok şehirde örnek alınan “Ulaşımda Dönüşüm” projesi ile 1-3 Aralık’ta gerçekleşen 9’uncu Transist Ulaşım Kongresi’nde birincilik ödülünü aldı.

Ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve başarılı kurumların teşvik edilmesi amacıyla verilen ödüllerde, Jüri tarafından belirlenen; Projenin şehir hayatını kolaylaştıran yenilikler içermesi, şehir ekonomisine katkı sağlaması, çevreyle dost bir ulaşım sistemi oluşturulmasına katkı sağlaması, fikri, ulusal ve uluslararası bazda yenilik içermesi, projenin yeni araştırma projeleri başlatma potansiyeli olması, mevcut durumun (teknoloji-yöntem- ürün-süreç- teknik-sistem) iyileştirilmesini amaçlaması gibi kriterleri karşılaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Ulaşımda Dönüşüm” projesi örnek proje olarak ödüle layık görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hamdi Alper Kolukısa Transist 2016 9’uncu Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi Ve Fuarı’nda birincilik ödülünü aldı.

Ulaşım Dairesi Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, böyle önemli ve uluslararası bir etkinlikte ödül aldıklarından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirirken “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeyi hedefledik ve her zaman da çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bu tür projeler ve yatırımlarla bölge halkımıza kaliteli, güvenli hizmet vermeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Ulaşımda Dönüşüm Projesi’nden şoför esnafımız ve vatandaşlarımız Memnun”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde kooperatiflerle birlikte gerçekleştirdikleri ulaşımda dönüşüm projesinin Türkiye çapında birincilik ödülüne layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi ve bu projede emeği geçen şoför esnafına, personeline teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra ulaşımda dönüşüm projemizle kısa sürede şoför esnaflarımızla birlikte hareket ederek yasal mevzuata uygun araçlarla vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Muğla genelinde şoför esnafımızla karşılıklı diyalog içinde uygulamaya başladığımız ulaşımda dönüşüm projemiz diğer Büyükşehir Belediyeleri tarafından da örnek alınarak uygulanan bir proje. Bu projemize Türkiye genelinde birincilik ödülü verilmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Ulaşımda dönüşüm projemizde emeği geçen şoför esnafımıza, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Örnek projelerle halkımıza Muğlamızda sevgi, hoşgörü ve güleryüzle anlayışla hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.