Meclis Canlı

Ulaşımda Dönüşüm Milas’la Devam Etti


08.02.2016



SS.42 Nolu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Ulaşımda dönüşüm kapsamında yeni araçlarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle tanıttı.




Milas ilçesinde hizmet veren SS.42 Nolu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüm hizmeti kapsamında 47 yeni, modern, çevreci, engelli rampalı, konforlu araç ile dönüşüme katıldı. Araçların tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve çok sayıda vatandaş katıldı.


SS.42 Nolu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Atıcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda dönüşüm kapsamında özel toplu taşıma hizmetiyle Milaslı hemşerilerine daha kaliteli hizmet vereceklerini, kooperatif olarak bu dönüşümde ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra yolcu taşımacılığının, planlamanın, koordinasyonun, kontrolün ve uygulamanın Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini, bugüne kadar Milas’ta 6 taşıma grubu, 200 araçla bu değişime katıldıklarını, diğer şoför esnafın da ulaşımda dönüşüm için çalışmalar yaptığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ulaşımda dönüşümde sağladıkları kolaylıklar ve işbirliği için teşekkür eden Nurol Paskal, ayrıca dönüşüm sürecinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve şoför esnafı arasındaki iletişimi sağlayan, her zaman yanlarında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa’ya da teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, Muğla genelinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ulaşımda dönüşüm kapsamında kooperatifler ve şoför esnafıyla birlikte hareket ettiklerini, bugüne kadar Muğla genelinde 24 kooperatifin 669 üyesi ile 412 modern, klimalı, engelli rampalı, elektronik takip sistemli araca dönüştüğünü söyledi.



Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, toplumun en fazla memnuniyet duyacağı hizmetlerden birini Milaslı vatandaşlarla buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını, şoför esnafı ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönüşümde büyük özveri gösterdiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, ekibine, şoför esnafına teşekkür eden Muhammet Tokat, vatandaşların, son model, konforlu, çağdaş araçlarla ulaşım hizmetini hak ettiğini söyledi.



“Ulaşımda Dönüşüm Hizmetimizde Herkes Kazanıyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Milas’ta gerçekleştirilen araç tanıtımında, Büyükşehir yasası ile ulaşımda yaşanan değişimden şoför esnafının, vatandaşların her kesimin kazançlı çıktığını, Muğla’da ki değişimin sağladığı kolaylıklar bakımından Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek ve yasalardan kaynaklanan vazifemizi yerine getirmek için ulaşımda dönüşüm çalışmalarını başlattık. Muğla’da seçimlerden önce de söylediğimiz gibi ulaşımda dönüşümde bu sektörden ekmeğini kazanan şoför esnafımızla birlikte hareket ederek bu değişimi gerçekleştiriyoruz. Şoför esnafımızla karşılıklı konuşarak, ilave bir şey talep etmeden, onlara her türlü kolaylıkları sağlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muğla’da ulaşımda yaşanan dönüşüm sağladığı kolaylıklar bakımından Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma. Bu çalışma ile şoför esnafımız daha modern, çevreci, konforlu, masrafı az araçlarla hatlarda birleşerek hizmet veriyorlar. Böylece araç sayısı, araç masrafı ve vergisi azalıyor, ayrıca ücretsiz taşıma hizmeti veren araçlara araç başı devlet tarafından 750 lira ödeme yapılıyor ve ekonomik olarak daha çok kazanç elde ediyorlar. Vatandaşlarımız da yeni, güvenli, klimalı, engelli rampalı, araçlarla kaliteli hizmet alıyor ve kanunen 65 yaş üstü, engelli, şehit ve gazi yakını olanlar da araçlardan ücretsiz yararlanıyor. Ulaşımda dönüşüm hizmetimizde herkes kazanıyor. Yeni araçlarımız Milas’ımıza hayırlı olsun.” dedi.