Meclis Canlı

Ula orman yangını kontrol altına alındı


14.09.2022


Ula’da Çarşamba günü 01.50’de meydana gelen orman yangını aynı gün öğle saatlerinde kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 51 personel 30 araç ve diğer yardımcı ekipmanları ile sahada aktif görev aldı.  

Muğla’da bu yaz birçok farklı bölgede meydana gelen orman yangınları can yakmaya devam ediyor. Özellikle Bodrum, Marmaris, Menteşe, Kavaklıdere, Milas, Dalaman ve Köyceğiz’de binlerce hektar ormanlık alanın yok olmasına neden olan büyük orman yangınlarının ardından bu kez Ula’da yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yaklaşık 50 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın Çarşamba günü öğle saatlerinde kontrol altına alındı.

İlk Belirlemelere Göre 50 Hektar Ormanlık Alan Zarar Gördü

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula Grup Amirliği ekipleri ihbarın geldiği an harekete geçti ve 12 dakika içinde yangının çıktığı dağlık araziye ulaştı. Bölgede teyakkuz halinde olan Büyükşehir Belediyesi, 51 personel, 30 araç ve yardımcı ekipmanları ile sahada görevini sürdürdü. Büyükşehir belediyesi itfaiyesi alevlerin yerleşim alanlarına sıçramaması için gerekli önlemleri alırken herhangi bir yerleşim alanı zarar görmedi.

Başkan Gürün Yangın Alanında


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yangın alanında incelemelerde bulunmak için sabahın erken saatlerinde Ula’ya gitti. Gürün, burada ekiplerin çalışmaları ve yangının seyri hakkında bilgi aldı. Başkan Gürün ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve itfaiye görevlilerine teşekkür etti.