Meclis Canlı

Ula İçme Suyu Hatları Yenileniyor


23.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula İlçesinde yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için yeni içme suyu hat çalışmaları başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü İl genelinde yaşanan su sıkıntılarını çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Ula İlçesinde başlatılan hat çalışmaları sayesinde Kavakçalı ve Çıtlık Mahallelerinin su sorunu çözülüyor.   

Kavakçalı’ya bin 400 metre hat

MUSKİ ekipleri Kavakçalı Mahallesinde özellikle yaz aylarında üst kotlarda bulunan evlere yetersiz su gitmesinden dolayı çalışma başlattı. Bölgede yapılan incelemeler sonucunda bu hanelerin su sıkıntısı yaşamaması için yeni içme suyu hattı yapılmasına karar verildi. Bin 400 metre olarak projelendirilen hattın yapımı sürerken çalışmanın tamamlanmasının ardından Mahallenin üst kotlarında yaşanan su sıkıntısı tamamen ortadan kaldırılmış olacak. 

Toplam 2 bin 200 Metre Hat Yapılıyor

Kavakçalı Mahallesinde yapılan bin 400 metre hattın yanı sıra Çıtlık Mahallesinde de yaklaşık 800 metrelik hattın yeri değiştirildi. Vatandaş mülkiyeti içinde yer alan hattın arıza durumunda müdahalelerin daha hızlı yapılabilmesi ve vatandaş arazisine zarar verilmemesi amacıyla yapılan çalışma tamamlandı. Ula’da Toplam 2 bin 200 metre uzunluğunda ki hat imalatı vatandaşların hizmetine sunuldu.