Meclis Canlı

Ula Beklediği Kanalizasyona Kavuşuyor


08.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır kanalizasyon hattı bekleyen Ula ilçesinde, 70 kilometre uzunluğunda ve 13 Milyon TL’ye mal olacak modern bir kanalizasyon hattı yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan plan proje çalışmaları sonucunda Ula ilçesi, uzun yıllardır beklediği kanalizasyona kavuşuyor. Bir kısmı İller Bankası hibesi, bir kısmı ise Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan ve 13 Milyon TL maliyeti bulunan 70 kilometrelik kanalizasyon hattının yer teslimi gerçekleştirildi.

Ula Belediyesi Başkanı Ümit Karaaslan’ın makamında gerçekleştirilen yer teslim törenine, MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Tekkaya, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi ile diğer yetkililer katıldı.

ÇALIŞMALARIN 720 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Ula ilçesinde Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün yapacağı yatırımlar sonucunda kanalizasyon sorunun ortadan kalkacağını vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, 70 kilometre uzunluğundaki yeni kanalizasyon hattı ile birlikte Ula ilçesinin daha modern bir alt yapı sistemine kavuşacağını ifade etti. Ülgen,” Ula ilçemize yapılacak olan kanalizasyon hattı 13 Milyon TL’ye mal olacak. Bu miktarın yüzde 50’si İller Bankası SUKAP (Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri) hibesi, yüzde 50’si de MUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacak. Uzunluğu 70 kilometreyi bulacak olan kanalizasyon hattının yer teslim çalışmalarını tamamladık. Haziran ayında başlayacak olan çalışmaları 720 iş gününde tamamlamayı planlıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda uzun yıllardır kanalizasyon hattı bekleyen Ula ilçemizin alt yapı sorununu da ortadan kaldıracağımız için mutluluk duyuyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜRÜN; “ALT VE ÜST YAPILARI, MODERN TESİSLERİ, DAHA YAŞANACAK BİR MUĞLA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duydukları Muğla’ya alt ve üst yapıları, modern yolları, spor tesisleri, tarım destekleri, katı atık düzenli tesisleri ile bugüne kadar 882 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi ve Ula ilçesine yapılan kanalizasyon hattının kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamız eşsiz ve doğal güzellikleri, birbirinden özel 13 ilçesi ile ülkemizin en önemli şehirlerinin başında geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar önem ve aciliyet sırasına göre tüm ilçelerimizde 882 Milyon TL’lik yatırımlar ve projeler hayata geçirdik. Güzel Muğlamıza yakışan, ulusal yarışmalarda ödül alan projeleri de yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz. Kendine özgü dokusunu koruyan, sürekli gelişmekte olan, butik ilçelerimizden biri olan Ula ilçemizde uzun yıllardır yapılamayan kanalizasyon hattı yapımına başlamanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu ve daha modern bir şehirde yaşaması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.