Meclis Canlı

Ukrayna Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Gürün’e Ziyaret


25.07.2018

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik, ticari işbirliği, turizm ve kardeş şehir projeleri konuşuldu.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha Muğla’ya geldiklerinde çok düzenli, gelişmiş, tertemiz bir şehirle karşılaştıklarını, yerel yönetimler olarak başarılı çalışmaların yapıldığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi başkanlık binasının tarihi dokusu, mükemmel atmosferi, tavan işlemeciliği, korunmuş özellikleri ile kendisini hayran bıraktığını belirtti. Başkanlık binasındaki Karia-Likya sembollerinin isimlerini duyduğunu ama sembollerini ilk defa gördüğünü söyleyen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha’ya Başkan Gürün bu iki uygarlığın ve daha birçok medeniyetin üzerinde kurulu bir şehirde yaşadıklarını, Muğla’nın büyük bir tarihsel mirası sahip olduğunu söyledi. Ukrayna, Türkiye ilişkileri yanında Muğla’nın Ukrayna’dan bir şehirle kardeş şehir olmasının ekonomik, ticari, turizm, eğitim ve birçok alanda ikili ilişkileri geliştireceğini söyleyen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Ankara’ya döndüklerinde kardeş şehir için Muğla’ya birkaç öneride bulunacaklarını belirtti.

Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün özellikle turizmde Ukraynalı vatandaşların Muğla’yı tercih ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomik, ticari olarak karşılıklı işbirliği ile daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ukrayna Ankara Büyükelçimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir tarihi var. Özellikle yaz aylarında Ukraynalı vatandaşlar ülkemizi ve Muğlamızı tercih ediyor. Turizm yanında ekonomik, ticari gelişmelerle de iki ülke arasındaki ilişkiler artacak devam edecektir. Ayrıca yerel yönetimler olarak birbirine uyumlu kardeş şehirler projesi de bu süreçte değerlendirilebilir.” dedi.