UKOME’den Okul Servisi Taşımacılarını Sevindiren Haber

24.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 22.03.2016 tarihinde toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulundan “S” Plakalı ve “Okul Taşıtı” tescilli servis taşımacılarını sevindirecek karar çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şoförler odası ve şoför esnafından gelen talepleri dikkate alarak 22.03.2016 tarihinde toplanan UKOME Kurulundan 2014-2015 yıllarında alınmış olan “S” Plakalı ve Okul Taşıtı Tescilli Servis Aracı sahiplerinin okulların kapalı olduğu dönem içerisinde turizm sektöründe çalışabilmelerine olanak sağlayan kararın 2016 yılında da uygulanmasına yönelik karar alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “UKOME Kurulunda alınan karar ile şoför esnafımızın okulların kapalı olduğu dönemde turizm sektöründe çalışmalarına olanak sağlanıyor ve turizm sektöründeki ulaşım ihtiyacının karşılanmasına da katkıda bulunuluyor. 2009 ve daha yeni model yılına sahip "S" plakalı Okul Servis Aracı sahiplerinin, TÜRSAB üyesi acenteler aracılığı ile aracının kiralanması, okul servisi yazısı, ışıklı dur tabelası gibi tüm yazı ve işaretlerini söktürerek, “Zorunlu Karayolu Taşımacılığı Mali Sorumluluk Sigortası” ile Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortalarını yaptırmaları koşuluyla, 01.05.2016 – 15.10.2016  tarihleri arasında Muğla sınırları içerisinde turizm sektöründe çalışabilecekler.”