UKOME Okul Servis Araçlarının Fiyat Tarifesi Konusunda Vatandaşları Uyardı

15.08.2017

Muğla İli Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Ağustos ayında gerçekleşen toplantısında 2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak okul servis aracı fiyat tarifesinde düzenleme yapıldı.

Yapılan UKOME toplantısında 2017-2018 eğitim öğretim döneminin servis ücret tarifeleri belirlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden toplantı sonrasında konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada; Çocukların eğitim öğretim kurumlarına ulaştırılmasında kaliteli, güvenli ve uygun maliyetli servis taşımacılığının önemli olduğu, akaryakıt, işçilik, bakım, sigorta vb. kıstaslar göz önüne alınarak mesafesine göre %4 ile %7 arasında fiyat güncellemesinin yapıldığı belirtildi. Yeni belirlenen okul servis ücretlerinin tavan ücret niteliğinde olduğu bu kapsamda okul, okul aile birliği, okul servis araç işletenlerin ve öğrenci velilerinin kurul kararına göre hareket etmeleri gerektiği, alınan UKOME kararında fiyat tarifesinin; araç üzerinde, öğrenci velilerinin görebileceği bir şekilde, araç kapısının sağ ve sol yanındaki camlara dışarıdan okunabilecek bir şekilde asılması zorunluluğu getirildiği, öğrenci velilerinin bu tarife üzerinden anlaşmaları yapmaları durumunda herhangi bir mağduriyet yaşamayacakları bilgisi de açıklamalar arasında yer aldı.

Yapılan açıklamada; bazı özel okulların, okul aile birlikleri yada taşımacıların belirlenen fiyatın üstünde servis ücreti talep ettiği yönünde şikayetler geldiği belirtilerek, vatandaşlarımızın bu tarz durumlarla karşılaşmaları halinde sözleşme örnekleri ile birlikte tüketici hakem heyetlerine yada zabıtaya başvurmaları istendi. Belirlenen fiyatların gidiş dönüş olarak  tespit edildiği belirtilen açıklamada eğer veli öğle tatilinde de öğrencinin taşınmasını talep ederse mevcut fiyata en fazla %40 eklenebileceği belirtildi.

Açıklamanın sonunda “UKOME Kurulunun 28.07.2015 tarih ve 2015/4-122 sayılı kararı ile uygulamaya başlanan Okul Servis Araçları Filo Takip Sistemi ile ilgili denetimlerin de 2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde Muğla Büyükşehir Belediyesi Araç Takip Birimi tarafından titizlikle yürütülecektir. www.mugla.bel.tr internet adresinden başvuruda bulunan öğrenci velileri çocuklarını taşıyan servis araçlarını akıllı telefon veya bilgisayarlar üzerinden rahatlıkla takip edebilecektir” ifadeleri yer aldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Okul Servis Aracı Fiyat Tarifesi

Taşıma Mesafesi