Meclis Canlı

Türkiye’nin en kapsamlı merkezi öğrencilere anlatıldı


24.06.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de bulunan ve Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezi olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezini Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerine tanıttı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Milas Veterinerlik Fakültesinde yapılan etkinlikle öğrenciler ve Büyükşehir yetkilileri karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. İçinde Tohum Test Laboratuvarı, Tıbbi-Aromatik Bitkiler Laboratuvarı, Kriyoprezervasyon ve Doku Kültürü Laboratuvarı bulunan Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezinde yapılan işlemler öğrencilere detaylı olarak anlatıldı.

Ayrıca Fethiye Karaçulha toptancı halinde vatandaşların tarımsal ürünlerini kurutularak değerlendirilmesi amacı ile kurulan meyve sebze kurutma tesisinin sistemi de detaylı olarak öğrencilere anlatıldı.

Bunun yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa kurulan Analiz Laboratuvarı ve Muğla genelinde tarım alanında yapılan diğer hizmetlerde öğrencilere anlatıldı.