Meclis Canlı

Türkiye’nin 3 Kadın Genel Sekreterinden Biri Muğla’da


09.03.2023


Bünyesinde 34'ü daire başkanı ve müdür olmak üzere toplam 858 kadın çalışanla kadın istihdamında önemli bir paya sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca Türkiye’de ki 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 3 kadın Genel Sekreterden de birine sahip.

 

Kadınların sosyal yaşama dahil olmaları ve iş hayatında aktif rol almaları için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda hiçbir ayrım gözetmeksizin liyakat usulüne göre kadınları istihdam etmeye devam ediyor.

 

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 34 daire başkanı ve müdür gibi yöneticiler bulunurken, itfaiye, zabıta, şöför, büro çalışanı, laborant, mühendis, mimar, grafiker, jeolog, harita mühendisi gibi daha birçok farklı alanda toplam 858 kadın çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesinin en üst düzey yöneticilerinden biri olan Genel Sekreterlik makamına da Birsen Kocataş atandı. Uzun yıllardır Belediyenin çeşitli yerlerinde görev yapan Kocataş’ın Genel Sekreter olmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi 30 Büyükşehir Belediyesi arasında kadın genel sekreteri olan 3’üncü belediye oldu.

 

Başkan Gürün, Genel Sekrete Kocataş’ın Doğum Gününü Kutladı

 

Kadın istihdamına büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni Genel Sekreter Birsen Kocataş’ın doğum gününü kutladı. Gürün, mesaiye Kocataş’ın doğum gününü kutlayarak başlarken ikili daha sonra belediye hizmetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.