Türkan Saylan doğum gününde anıldı

18.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da yapımı devam eden tesiste halkın Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismini verdiği, Cumhuriyet sevdalısı ve Atatürkçü bilim insanı Türkan Saylan’ı doğum gününde düzenlediği konserle andı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından 13 Aralıkta Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Merkezinde ve 14 Aralıkta Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen ve Türkan Saylan’ın hayatını anlatan video gösterimiyle başlayan konserde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası izleyicilerle buluştu.

Konserde G. Rossini’den The Barber Of Sevilla-Overture, Cemal Reşit Rey’den Türkiye, G. Bizet’den Carmen Opera (Meezzo Soprano Solist Ezgi Karakaya), Segudille, Habanera, Carmen Suite No.1, Prelude, Aragonaise, Les Toreadors eserleri, Orçun Orçunsel’den Mezi Kalbimde Yaradır, Turgay Erdener’den Sen Sen Sen isimli eserler icra edildi.