Meclis Canlı

Turizm merkezlerinde caddeler temizlendi


17.07.2019

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da turistlik ilçelerde cadde ve sokaklar Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleriyle temizlendi. Marmaris ve Fethiye’de tamamlanan temizlik çalışması önümüzdeki günlerde Bodrum ve Datça’da yapılacak.

 

Yılda yaklaşık 3,5 milyon yabancı, 7 milyon yerli turist ağırlayan Muğla’nın turizm merkezlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye ekipleri ortaklaşa cadde, bulvar, liman ve orta refüjleri temizliyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyemiz görev, yetki ve sorumluluğunda olan Cadde, Bulvar, Liman ve Orta Refüjlerin El/ Makine Marifeti ile Yıkanması ve Süpürülmesi işi kapsamında; 13 İlçede, 24 saat esasına dayalı olarak yürütülmektedir. Bu kapsamda; 3 Büyük Vakumlu Zemin Süpürme aracı, 3 adet küçük vakumlu zemin süpürme aracı ve 1 adet arazöz yıkama tankeri, 83 personel marifetiyle çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir” denildi.

 

Yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyemiz özellikle yaz aylarında turizmden kaynaklanan yoğunluk nedeniyle oluşan çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla ilçe belediye Başkanlığımızdan gelen talepler doğrultusunda, İlçe Belediye Başkanlıkları ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız sorumluluk alanlarında, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediye Başkanlıkları koordineli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Marmaris Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; Marmaris ilçesinde; Ulusal Egemenlik caddesi, Yeni Datça yolu, Eski Cadde yolu, Hasan Işık caddesi, İnönü caddesi, Beldibi mahallesi Kenan Evren caddesi, Yat Limanı yürüyüş yolları, Kapalı Çarşı’da bulunan cadde ve sokaklar, Sevgi yolu ve Barlar Sokağı, Büyükşehir Belediyemiz iş makinaları ve personelleri ile Marmaris Belediye Başkanlığı personeli ortaklaşa temizlik çalışması gerçekleştirildi.

 

Ayrıca Fethiye Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda; Fethiye İlçesinde; Fethiye Ölüdeniz Patlangıç caddesi, Hisarönü Atatürk caddesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Abdi İpekçi Caddesi,  İnönü Bulvarı, Büyükşehir Belediyemiz iş makinaları ve personelleri ile Fethiye Belediye Başkanlığı arazöz yıkama tankeri ve personelleri ortaklaşa temizlik çalışması tamamlandı.