Meclis Canlı

Tunus Heyeti’nden Başkan Gürün’e Ziyaret


24.06.2015

Ankara’da faaliyet gösteren Türk-Tunus Dostluk Derneği, merkezi Tunus’ta bulunan Tunus-Türk Dostluk Derneği, Tunus Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği ve beraberindeki heyet Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Tunus Türk Dostluk Derneği Başkanı Raoudha Ben Bechir, Tunus Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Turgut Reis’in torunu Radhi Dorghouth ve beraberindeki heyet Muğla ziyareti kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke ziyarette, Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin tarihsel geçmişi olduğunu, bu ilişkileri günümüzde geliştirmek için uğraştıklarını söyledi. Tunus Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Turgut Reis’in torunu olan Radhi Dorghouth da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaretlerinde, Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği’nin iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik turistlik bağları ortaya çıkarmak ve geliştirmek için çalıştığını, bu ilişkilerin ortak noktasının Turgut Reis olduğunu söyledi ve böyle sıcak ve samimi karşılandıkları için Başkan Gürün’e teşekkür etti.

“Tunus ile Türkiye arasında Turgut Reis gibi önemli bir değerin etrafında kurulmuş sağlam bir ilişki var”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tunus heyetinin ziyaretinde, Tunus ile Türkiye’nin ortak bir geçmişe sahip olduğunu, iki ülke arasında kurulacak kültürel, ekonomik bağlarla bu ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Tunus ile Türkiye arasında Turgut Reis gibi önemli bir değerin etrafında kurulmuş sağlam bir ilişki var. Tarihi Kentler Birliği ile birlikte yapmış olduğumuz yurt dışı gezilerinde Türkiye’den geldiğimizi söylediğimizde bizlere sarılmalarından, misafirperverliklerinden Tunus, Fas, Mısır, Suriye gibi ülkelerde geçmişimize dayanan çok güçlü kültürel, sosyal bağların olduğunu gördüm. Ama ne yazık ki dünya politikalarına yön veren, güçlü ülkelerin bu bölgelerde izledikleri ayırıcı politikalar ve bu bölgedeki insanları yönetme düşüncesi yüzünden güneyimizde yaşanan gelişmeleri üzülerek takip ediyoruz. Oysa Akdeniz’i ortak bir deniz olarak ele alarak birbirine komşu, geçmişten gelen kültürel bağları olan bu ülkelerin ortak noktaları etrafında bir araya gelerekpolitikacılar ve devleti yönetenlerden önce halkların birbirini tanıması, geçmiş kültürel zenginliklerine sahip çıkması bu güçlü ilişkileri geliştirmesi gerekiyor. Turgut Reis gibi bir değerin etrafında yapılmakta olan bu işbirliği, kardeşlik bu açıdan çok önemli. Tunus ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için katkısı olan dernek yöneticilerine, çok değerli hemşerilerimiz Turgut Reis’in torunlarına ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.