Meclis Canlı

Travel Turkey Fuarı’nda Muğla’ya Yoğun İlgi


12.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleriyle birlikte 8-11 Aralık tarihleri arasında 10’uncusu düzenlenen Travel Turkey Fuarına katıldı. 

8 Aralıkta açılışı yapılan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi standının yoğun ilgi gördüğü fuarda yerli ve yabancı ziyaretçilere Muğla’nın 13 ilçesi tanıtıldı.  Muğla yöresine ait halkoyunları ekibinin gösterileri fuar alanında coşkuyla karşılanırken fuar ziyaretçilerine Muğla’nın yöresel yemeklerinden keşkek ikram edildi. Fuarda II. Uluslararası Zurna Festivali ve Muğla İli Tanıtım CD’lerinin dağıtımı yapılarak fuar ziyaretçilerine Muğla kültürü ve coğrafyası hakkında bilgiler verildi.  

Travel Turkey Fuarında vatandaşların yanı sıra Muğla Valisi Amir Çiçek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Boytav Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ve “O Ses Türkiye Birincisi” Emre Sertkaya, Muğla standı ziyaretçileri arasında yer aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban ve Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan yaptıkları açıklamada ülkenin ve yörenin turizm açısından zor bir dönem geçirdiğinin bilincinde olduklarını, Muğla’nın turizminin sadece deniz, kum ve güneş turizmi ile sınırlı kalmayarak kırsal turizm olarak adlandırılan alternatif turizm rotalarının da ön plana çıkarılarak, bu sayede il genelinde bir kalkınmayı hedeflediklerini söyleyerek yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yer almaya devam edeceklerini ifade ettiler.