Meclis Canlı

Trafik Işıkları Uzaktan Erişimle Kontrol Ediliyor


08.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk ve yetki alanında bulunan sinyalize kavşakları uzaktan erişim ile kontrol etmeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sinyalize kavşaklarda hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak için arızalara hızlı müdahale etme imkanı tanıyan uzaktan erişim çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmalar kapsamında sinyalize kavşaklarda bulunan kavşak kontrol cihazlarına bağlanan GPRS Modemlerle uzaktan erişim sağlanarak anlık sinyal bilgilerine, araç sayılarına ve yoğunluk istatistiklerine ulaşılıyor. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada  “Sinyalize kavşaklarımıza ait kavşak kontrol cihazlarına, web tabanlı harita yazılımı ile uzaktan erişim yapabilir konuma geldik. İlk olarak Menteşe İlçemizde bulunan 12 kavşakta başlattığımız uygulamayı diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırıyoruz. Bu sayede kavşakların verileri, anlık sinyal bilgileri, sinyal planı değişiklikleri gibi işlemler uzaktan erişim ile yapılabilecek. Böylece olası arızalarda yada program değişikliği gerektiren durumlarda hiç vakit kaybetmeden gerekli müdahaleler yapılabilecek”