Meclis Canlı

Trafik İşaret Ve İşaretçileri Yenilenebilir Enerji İle Çalışacak


01.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Okul Önlerindeki Trafik İşaret Ve İşaretçilerinde Yenilenebilir Enerji Kullanılması” projesi, GEKA’dan destek almaya hak kazandı

Güney Ege Kalkına Ajansı tarafından 9 Şubat 2015 tarihinde ilan edilen Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ve Yenilenebilir Enerji Programlarına teklif edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

Proje teklif çağrısında Yenilenebilir Enerji Programında desteklenmesine karar verilen 8 proje arasında, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı “Okul Önlerindeki Trafik İşaret Ve İşaretçilerinde Yenilenebilir Enerji Kullanılması” projesi yer aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa yaptığı açıklamada ilk ve orta öğretimdeki öğrencilerin trafik kurallarına uymaları ve yenilenebilir enerji farkındalığına varmaları için hazırlanan projenin tüm aşamaları geçerek desteklenmiş olduğunu belirtti. Kolukısa: “Muğla il genelinde 210 okulumuzun önüne güvenlik amaçlı flaşör ve güneş enerjisi ile çalışan okul geçidi levhası dikeceğiz ve ilçe genelinde yenilenebilir enerji ve trafik güvenliği seminerleri vereceğiz. ” dedi.