Meclis Canlı

Toptancı Hallerinde Muğla Büyükşehir Farkı


06.07.2015

Türkiye genelinde 2015 yılının ilk 6 ayında sofralarda yerini alan domatesin yüzde 36,5’i Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toptancı hallerinde işlem gördü.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toptancı halleri, yapılan çalışmalar ve düzenlemeler sayesinde vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye genelinde 2015 yılı ilk 6 ayında işlem gören 423 bin 708 ton domatesin 154 bin 367 tonu ( %36,5) Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toptancı hallerinde işlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, Muğla İli genelinde hizmet veren toptancı hallerinde yapılan düzenleme ve çalışmalar ile üreticilerin ve hal esnafının birlikte daha kaliteli hizmet verdiklerini söyledi. Şevket Gülen; “Toptancı hallerimizde yapılan ticaretin kayıt altına alınması sayesinde sağlıklı veriler elde edilerek herhangi bir üründe, toptancı hallerimizin ülke genelindeki yerini tespit edilebiliyoruz. Ayrıca ticaretin kayıt altına alınması sayesinde gerek hal esnafımız gerekse üretici boyutunda ilerde oluşabilecek ihtilaflarda bu kayıtların ispat olarak kullanılabileceği ve daha önce yaşanan mağduriyetlerin azaltılmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 2014 yılının tamamında 130.548 ton işlem gören domates 2014 yılının ilk 6 aylık dönemde 88.266 ton olarak gerçekleşmişken aynı toptancı hallerinde yaptığımız düzenleme ve çalışmalar ile 2015 yılının sadece ilk 6 ayında 154.367 ton domates işlem gördü. Önümüzdeki dönemlerde ticaretin kayıtlı olarak yapılması için gerekli denetim ve kontrollere devam edilecek olup toptancı hallerimizin alt ve üst yapısının modern bir yapıya kavuşması için gerekli çalışmalarımız devam edecek. Ülkemiz iç piyasasının ve ihracatının ihtiyacı olan ürünlerin önemli bir bölümünü üreten çiftçilerimize, üretilen bu ürünleri pazarlayan komisyoncu ve tüccarlarımıza bereketli ve kazançlı günler dilerim.” dedi.