Meclis Canlı

Toplu Ulaşımda Dönüşüm Başladı


15.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha konforlu, ekonomik ve kamu hizmeti odaklı kurumsal anlayış ile yönetilen toplu taşıma sistemi için minibüslerin özel halk otobüsüne dönüşümünü başlattı.

Muğla İlinin Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra vatandaşların ulaşım hizmetlerinden daha konforlu daha ekonomik yararlanabilmeleri için bir çok çalışma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bu hizmeti veren mevcut toplu taşıma esnafının Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşümü için ilk adımı attı. Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşüm yönünde alınan meclis kararına istinaden Ortaca-Dalyan hattında çalışan Dalyan Kooperatifi ile yapılan görüşmeler sonucu özel halk otobüsüne dönüşüm kararı alan Dalyan Kooperatifine ait yeni araçlar Muğla’ya geldi. 2015 model engelli rampalı, klimalı, kamera kayıt sistemli, çevre dostu motora sahip son teknoloji ürünü araçlar Muğla’da takılacak Elektronik Kart ( Muğla Kent Kart) sistemi ve UKOME uygunluk muayenesi sonrasında plakalandırılarak Dalyan-Ortaca Hattında vatandaşların hizmetine sunulacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaç edinerek toplu taşımada dönüşümü başlattıklarını söyledi. Kolukısa; “Muğla için tarihi bir dönüşümün başladı. Vatandaşlarımızın daha konforlu daha modern ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmeleri için tüm Ulaşım Dairesi Başkanlığı personelimiz mesai saati gözetmeksizin çalışıyor. Ücretsiz seyahat hakkı olan 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi vb. vatandaşlarımız özel halk otobüsüne dönüşen yeni hatlardan da ücretsiz olarak yararlanabilecekler.” dedi.