Meclis Canlı

Toplu Ulaşım Araçları Artık Daha Temiz


20.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 245 adet toplu ulaşım araçlarında daha sağlıklı, temiz ortamın sağlanması ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önüne geçmek için rutin temizliklerin yanında dezenfekte çalışmaları da yapılıyor.

Muğla ili genelinde 118 güzergâhta 245 adet otobüsle günlük ortalama 40 bin ila 45 bin yolcuya hizmet veren toplu taşıma araçlarının günlük rutin temizliklerinin yanında kurulan dezenfekte ekibi ile sefer bitimlerinde araçlara dezenfektasyon işlemi uygulanıyor. Araçların iç mekânlarıyla beraber elle temasın sağlandığı tutamaklar, butonlar, koltuk kenarları, pencere kenarları ve basamaklar ile kapılarda yapılan dezenfekte çalışması son aşamada havadaki serbest mikroorganizmalar için hava dezenfektasyonu uygulanarak işlem tamamlanıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İlimizde Toplu Taşımama Araçları ile her gün 118 güzergahta 40 ila 45 bin yolcu seyahat ediyor. Bunun için araçlarımızda hijyenik ve temiz ortamların sağlanması çok önemli. Zararlı mikroorganizmaların önüne geçmek ve bu mikroorganizmaların üremelerinin engellemek amacı ile tüm Toplu Taşıma Araçlarımızda kurulan dezenfektasyon ekibi ile araçlarımız biyolojik çözünür çevre dostu ve insan sağlığına zararı olmayan ürünler ile dezenfekte edilmekte ve halk sağlığı için uygun hale getirilmektedir. “